En general, els usuaris mòbils globals han assolit els 5,27 mil milions. Això equival a poc menys del 67 % de la població total del món. D’altra banda, avui dia hi ha 4,80 mil milions d’usuaris d’internet a tot el món, que suposaria un 61 % de la població.
- Les xarxes socials continuen amb el seu creixement imparable
El ritme de creixement dels usuaris en xarxes socials mostra pocs senyals de desacceleració. El total global d’usuaris va créixer en 520 milions durant 2020, representant un increment anual de més del 13%. A més, el total d’usuaris d’avui és 147 milions més alt que fa només 3 mesos.
Pel que fa a la plataforma individual, Facebook està empenyent cada vegada més a prop de la fita de 3.000 milions d’usuaris actius mensuals. No obstant això, els informes d’inversors de la companyia indiquen que aproximadament 3.500 milions de persones ja fan servir almenys una de les apps associades a Facebook. Com WhatsApp, Instagram i Messenger.
No hi va haver actualitzacions en els números d’usuaris de YouTube, WhatsApp o Messenger aquest trimestre. No obstant això, les últimes dades d’Instagram suggereixen que la plataforma ha gaudit d’un creixement significatiu.
- El temps i el trànsit a internet
Les persones encara passen prop de 7 hores a el dia fent servir internet, més del doble de la quantitat de temps que passen veient la televisió. No obstant això, és important destacar que les persones estan més temps veient televisió en els últims mesos.
Mentrestant, aproximadament 6 de cada 10 usuaris d’internet diuen que han visitat algun tipus de plataforma de compres en línia en l’últim mes. Més del 50% dels usuaris assegura que compra o busca productes de forma online cada setmana.
Les últimes dades de la signatura de dades Alexa suggereixen que la proporció de trànsit global d’internet atribuïble als llocs web xinesos segueix creixent. Les pàgines web administrades per empreses amb seu a la Xina ara representen 7 dels 10 llocs més visitats de l’món, i la meitat dels 20 principals mundials.
Les plataformes de comerç electrònic xineses són particularment populars. Entre elles, trobem tres de les merchants en línia de país: Tmall, Taobao i JD, totes per sobre de la botiga d’Amazon en l’àmbit mundial. En qualsevol cas, gairebé tot el trànsit a llocs web xinesos sembla provenir de dins de la mateixa Xina.
- Els videojocs, un camp molt concorregut per les audiències digitals
El 85% dels usuaris té videojocs, de manera que els entorns de joc representen una gran oportunitat per a les marques. A més, 1 de cada 3 jugadors de tot el món diuen jugar cada dia, una xifra que va augmentar més del 40% als Estats Units, Japó i Filipines. Mentrestant, més de 5 de cada 6 jugadors (84%) afirmen que juguen videojocs al mínim un cop per setmana.
Com era d’esperar, les persones més joves són més propenses a jugar a videojocs, però el reporti assenyala que 2 de cada 3 usuaris d’entre 55 a 64 anys també s’identifiquen com a jugadors.
La «bretxa de gènere» al gaming també s’ha reduït significativament. Quan es tracta de certs gèneres de jocs, particularment aquells en dispositius mòbils, les jugadores sovint superen en nombre als seus parells masculins.
Les aventures d’acció com Assassins Creieu i els formats de trets com Call of Duty encapçalen el rànquing mundial. Més de la meitat de tots els jugadors assenyala que ha jugat algun d’aquests títols en l’últim any. No obstant això, 10 gèneres de jocs diferents han atret més d’una quarta part de l’audiència mundial durant els últims 12 mesos. S’inclouen els formats de trencaclosques com Limbo, jocs de simulació com Els Sims i jocs de rol i-playing com Mass Effect.
- La recerca de notícies es passa al online i a les xarxes socials
Les dades mostren que el 82 % dels adults de 18 anys o més ara consumeixen notícies en línia, significativament més que el 64% que diu que veu les notícies a la televisió.
En general, el 56 % dels enquestats assenyala que usa les xarxes socials per accedir a les notícies. Les persones més joves són particularment propenses a recórrer a les xarxes socials amb aquesta finalitat. Dos terços dels enquestats de 18 a 24 anys comenten que utilitzen les plataformes socials per informar-se.
Aproximadament la meitat de tots els adults de 55 anys o més diuen que també fan servir les xarxes socials per això. D’això es redueix que aquest comportament no es limita de cap manera a les audiències de la Generació Z.