El SEO és la millor estratègia per aplicar per tenir un lloc visible a Google i viure del vostre negoci en línia

El SEO és la millor estratègia per aplicar per tenir un lloc visible a Google i viure del vostre negoci en línia. Ho sabeu i heu optimitzat el vostre lloc investigant paraules clau, incorporant les etiquetes HTML correctes, fent una bona estructura i treballant en l’enllaç intern. Tot et sembla perfecte. Ets optimista: en pocs dies seràs el primer a Google. Però passen els dies i res canvia. El trànsit no millora. Desmotivat, renuncieu i planifiqueu anuncis a Google i a les xarxes socials … 

De fet, ser el primer a Google no és fàcil. Tanmateix, hi ha un element important que sovint es passa per alt, però que pot marcar la diferència: els backlinks. Un lloc popular és un que es pot veure més fàcilment als motors de cerca. Es necessita temps, motiu pel qual un lloc jove sol tenir problemes per trobar un lloc a Google, entre els llocs que ja estan ben establerts.

TENIR UN LLOC POPULAR PER SER VISIBLE A GOOGLE

La referència natural es compon de tres pilars: tècnica, contingut i popularitat. Si un d’ells no és fort, el lloc no podrà resistir i ser potent a Google.

Tenir un lloc popular no és poca cosa. No n’hi ha prou amb compartir només publicacions de bloc a les xarxes socials. Per descomptat, es tracta d’una bona pràctica, ja que pot generar molts clics. Però és a molt curt termini. No hi heu de comptar per esperar apropar-vos al primer lloc de Google.

Perquè el que realment interessa al motor de cerca és que altres llocs parlen del vostre. No depèn de vosaltres presentar-vos amb les xarxes socials. 

Tenir centenars de seguidors a les xarxes socials és sens dubte una marca de confiança, però el que realment fa popular un lloc són els seus enllaços d’entrada.

LA IMPORTÀNCIA DELS BACKLINKS

Un backlink és l’enllaç d’un lloc que està present en altres llocs. 

De fet, si un bloc parla d’un altre lloc, Google entendrà que aquest lloc és prou rellevant per estar interessat. Si l’operació es repeteix diverses vegades, Google confiarà en el lloc del qual parlem i el ressaltarà als resultats de la cerca.

Però no és tan senzill. 

En primer lloc, els enllaços d’entrada han de ser nombrosos i regulars. Fer-ne un de tant en tant no n’hi ha prou. L’operació s’ha de dur a terme durant diversos mesos. L’ideal seria que no deixéssim mai d’obtenir-lo.

Es recomana tenir 2 enllaços el primer mes, 4 el segon mes i 6 cada dos mesos. Aquesta és tota una estratègia, perquè a més de nombrosos, aquests enllaços han d’estar als llocs adequats. 

De fet, aquests enllaços han d’estar presents en llocs d’un tema comú. Si el lloc del qual parlem és un comerç electrònic per a rellotges, no té sentit crear enllaços als blocs sobre salut o emprenedoria. No tindrien cap valor.

En resum, els enllaços d’entrada a llocs especialitzats i d’alta autoritat aporten un valor afegit inestimable a la referència natural d’un lloc web. Heu de ser capaços d’aconseguir-los, però aquesta és una altra història.

CONNEXIÓ EN LÍNIA, UNA ESTRATÈGIA A LLARG TERMINI

Per ser el primer a Google, heu de:

Tenir un lloc tècnicament ben construït;

Escriure contingut rellevant;

Tenen enllaços d’entrada.

Però això no és suficient. El més important és tenir paciència. SEO i enllaços de xarxa són estratègies a llarg termini. De vegades triga uns quants mesos a veure els resultats.

De fet, un lloc nou no podrà ser el primer a Google, encara que estigui completament optimitzat. Google donarà importància als llocs antics que s’instal·len còmodament a la primera pàgina, de vegades durant diversos anys. Sacsejar la jerarquia no és fàcil.

Per això, certs llocs es troben constantment a la part superior de Google: Wikipedia, Pinterest o líders en els seus camps com Ikea, Sephora i Zalando. Fins i tot si el seu contingut no sempre és molt rellevant, estaran ben posicionats a Google perquè tenen una autoritat molt alta: tothom els coneix. Naturalment tenen molts «backlinks», ja que aquests llocs són referències reals. Un lloc més recent tindrà dificultats per sobrepassar-les, encara que estigui ben optimitzat.

 

Per tant, si creieu que el vostre lloc està ben optimitzat, però que encara no està en la primera posició, no us espanteu. Seguiu els esforços: en uns mesos seran recompensats!

ÉS REALMENT IMPORTANT SER PRIMER A GOOGLE?

Ser el número 1 a Google és un objectiu buscat per totes les persones que tenen un negoci en línia. Per tant, això és el que prometen la majoria dels especialistes en SEO. 

Tenen raó? La posició número u de Google és realment un lloc escollit? I, en el pitjor dels casos, podem estar satisfets amb la primera pàgina?

La resposta d’aquest gràfic, que ens arriba des d’aquest lloc.

Veiem que el lloc en primera posició al SERP obté una mitjana del 31,73% dels clics. Això vol dir que aproximadament un terç dels usuaris d’Internet fan clic al primer resultat. 

A continuació, la taxa de clics disminueix bruscament. Menys del 10% per al cinquè resultat; menys del 5% per al setè. Els tres darrers resultats de la primera pàgina tenen molt poc trànsit orgànic.

Segons les estadístiques, heu d’estar als primers quatre resultats de cerca per obtenir trànsit. Però un altre estudi ens explica més coses. 

Es tracta de eye tracking, un estudi que consisteix a analitzar què miren els usuaris d’Internet a la xarxa. Per tant, és possible conèixer les «zones calentes» d’un lloc i del SERP. Aleshores veiem que els usuaris d’Internet només observen els tres primers resultats de la pàgina. 

Per tenir trànsit gràcies a Google, no només heu d’estar a la primera pàgina, sinó també estar entre els tres primers llocs. 

«PER QUÈ NO SOC PRIMER A GOOGLE?»

Aquest article té com a objectiu fer entendre als empresaris que comencen a Internet que ser tan primer a Google no és tan fàcil. L’algorisme de Google és molt complex. Hi ha multitud d’elements a tenir en compte per estar ben posats al motor de cerca. 

El que expliquen els altres articles és molt correcte: l’etiqueta de títol, l’URL, les paraules clau, la regularitat i les imatges optimitzades són necessàries per indexar un lloc. Però sovint s’oblida el més important: la popularitat i la paciència. 

FORMACIÓ PER COPYWRITING Si voleu aprendre a vendre amb el vostre contingut? Registreu-vos a la nostra formació «Mastering copywriting per augmentar les vendes» 1 dia 100% pràctic per crear la vostra pàgina de vendes.

 

Te has perdido

Llámenos y consiga asesoramiento gratuito. T.+33786568901

X