Estratègia de xarxes socials: quines tendències en xarxes socials per al 2021?

PorMarketingContinguts

Jul 24, 2021

Estratègia de xarxes socials: quines tendències en xarxes socials per al 2021? –

La crisi de la COVID-19 ha canviat la manera de comprar productes cada dia, i també ha desencadenat comportaments inusuals en les nostres relacions i interaccions amb els altres. La incapacitat per sortir de casa o les dificultats per reunir-nos ens han empès a buscar altres maneres d’intercanviar. Des del punt de vista empresarial, s’havien d’adaptar molt de pressa, no només donant resposta a les necessitats dels clients, sinó també tranquil·litzant-los, distraient-los i posicionant-se en els grans esdeveniments. Durant un seminari web organitzat per Yann Dirheimer, cap de defensa mundial dels clients a Hootsuite, Isabelle Mathieu, experta en màrqueting i xarxes socials i Patrice Hillaire, directora en xarxes socials del grup La Poste, van revisar el que va marcar l’any 2020. També van intercanviar opinions sobre les nou tendències per venir, de les quals aquí teniu un resum …

Estratègia de xarxes socials: quines tendències en xarxes socials per al 2021? -  La crisi del COVID-19 ha canviat la manera de comprar productes diàriament, i també ha desencadenat comportaments inusuals en les nostres relacions i interaccions amb els altres. La incapacitat per sortir de casa o les dificultats per reunir-nos ens han empès a buscar altres maneres d’intercanviar. Des del punt de vista empresarial, s’havien d’adaptar molt ràpidament, no només donant resposta a les necessitats dels clients, sinó també tranquil·litzant-los, distreient-los i posicionant-se en els grans esdeveniments. Durant un seminari web organitzat per Yann Dirheimer, cap de defensa mundial dels clients a Hootsuite, Isabelle Mathieu, experta en màrqueting i xarxes socials i Patrice Hillaire, directora en xarxes socials del grup La Poste, van revisar el que va marcar l'any 2020. També van intercanviar opinions sobre el nou tendències per venir, de les quals aquí teniu un resum ...

I – EXPLOSIÓ DEL 70 % DE LES XARXES SOCIALS

L’any 2020 va estar marcat per un aument del 70 % del temps dedicat a les xarxes socials. Avui, més de la meitat de la població mundial està present a les xarxes socials, o 3.960.000 milions de persones, revela el Digital 2020 Global Statshot.

Pel que fa a les empreses, les xarxes socials han permès gestionar la crisi de la salut per rebotar, però també per sortir de la crisi. En el seu informe anual “The global state of digital in 2021”, HootSuite i We Are Social descifren l’estat d’Internet, els dispositius mòbils, les xarxes socials i el comerç electrònic. Per exemple, trobem bons estudiants com SODEXO, que informa regularment els seus clients sobre les mesures sanitàries preses per la societat i els estudiants dolents. Segons Isabelle Mathieu, les empreses han utilitzat sobretot les xarxes socials com a font de creixement. Els consumidors, per la seva banda, esperaven més ètica de les marques, definint així la seva elecció segons les respostes proporcionades per les marques (exemple amb la mort de Georges Floyd i l’etiqueta BlackLivesMatters).

Per a Patrice Hilaire del grup La Poste, la primera contenció va suposar un autèntic xoc: tancament d’escoles, tancament d’oficines de correus… La Poste va haver d’adaptar-se molt de pressa i va optar per concentrar-se en uns quants suports tot tenint cura de proporcionar informació cada dia. Com imprimir etiquetes? Com recollir el meu paquet? A La Poste, el seguiment dels clients ara es fa a les xarxes socials: Twitter és el més utilitzat, perquè és el més viral de La Poste o Facebook, però també Instagram des de finals de desembre per satisfer una demanda cada vegada més gran en aquests mitjans.

A la pregunta «Quina és per a vosaltres la plataforma més eficaç per assolir els vostres objectius empresarials?» »El 78 % dels entrevistats va respondre a Facebook independentment del sector d’activitat i el 70 % d’Instagram. Per la seva banda, Isabelle Mathieu ha observat un fort augment de les sol·licituds de formació a la plataforma Instagram els darrers anys. És cert que els seus punts forts són innegables: un públic divers, funcions socials avançades de comerç electrònic, formats innovadors, etc. Per a la marca, aquest és un actiu innegable perquè els consumidors que se senten fortament connectats es converteixen en els clients més valuosos, fins i tot en ambaixadors.

II – OBJECTIU N º 1: ADQUIRIR o ACONSEGUIR NOUS CLIENTS

Per primera vegada, l’adquisició de nous clients és la prioritat de les marques abans que la notorietat, en detriment de l’experiència del client que cau en les prioritats de les empreses fins al 23 %. Tot i això, les xarxes socials estan obrint el camí a noves experiències de clients. L’informe també posa de manifest la importància de les marques per trobar el seu lloc a les xarxes socials en les converses amb els clients. Han d’interactuar amb més regularitat, crear una experiència qualitativa del client tenint en compte els desitjos dels consumidors. Això implica per força escolta social, coneixement de dades. Malauradament, només el 10 % dels professionals del màrqueting enquestats es consideren madurs en la integració de dades de xarxes socials (font: informe Hootsuite sobre transformació social). La integració de dades és difícil, però val la pena.

Isabelle Mathieu confirma que la carrera pel ROI no és nova, però s’ha accentuat a curt termini a causa de la crisi sanitària. Les marques, assenyala Isabelle Mathieu, se centren massa sovint en el producte i no prou en el consumidor (vegeu les pàgines comercials de Facebook dels comerciants electrònics). També constata la manca de recursos humans en la gestió de les plataformes socials de la companyia, les organitzacions d’ESPAIS que no es comuniquen entre elles i, sobretot, la manca de formació i suport sobre les innovacions actuals. Patrice Hillaire li assegura que és important sensibilitzar els directius sobre l’eficàcia de les xarxes socials. Sobretot, per tenir èxit a les xarxes socials, escoltar i interactuar són els dos elements clau. Intel·ligència òbviament la intel·ligència competitiva continua sent necessària.

III – TIKTOK I ELS REALS, ELS FORMATS DE DEMÀ?

Les compres socials, en particular les compres instantànies, són la gran tendència per al 2021. De fet, més del 60% de les empreses enquestades tenen previst invertir a Instagram el 2021. Instagram s’ha convertit en la nova plataforma de comerç electrònic i, sovint, en el lloc web complementari de vendes del canal .

A més de les compres socials, el vídeo, sigui quin sigui el seu format, també és imprescindible: exemple amb Zoom per assistir a classes de ioga en directe, Snapchat Stories, WhatsApp, Instagram … I ara LinkedIn per humanitzar la relació amb el client. De fet, la pandèmia ha obligat les marques a revisar la seva estratègia per aportar més proximitat i benevolència en la seva comunicació. Durant el confinament, molts joves han emprès «vides» a les xarxes socials per mantenir el vincle amb la seva comunitat o avançar en els seus projectes. Aquests vídeos supercurts trobats a TikTok i Reals a Instagram no només han revolucionat la UGC, sinó que també han provocat una nova forma de consumir vídeos. Amb 11 milions d’usuaris francesos al mes per a TikTok (font médiamétrie) i 21 milions per a Instagram (font Harris Interactive 2020), aquestes 2 plataformes ofereixen a les marques l’abast orgànic més gran i els ajuden a arribar a milions de persones.

Un altre element d’èxit experimentat per La Poste és el màrqueting d’influenciadors. Durant una operació de comunicació, l’influencer especialitzat en històries va poder interactuar amb els consumidors. Com a resultat, el vídeo s’ha vist més de 500.000 vegades, tot un èxit per a La Poste. Tot i que l’estratègia de contingut és important, és igual d’interactuar amb el consumidor. I, com assenyala Isabelle Mathieu, trucar a un «influencer» pot ser una solució molt interessant, sobretot si voleu millorar el vostre abast orgànic a les plataformes socials.

CONCLUSIÓ

Amb la crisi del coronavirus la moda de les xarxes socials s’ha accelerat i ha alterat els nostres patrons de consum. La necessitat d’entreteniment a través de “Vides” ha primat sobre les nostres societats i s’ha consolidat com el primer canal de comunicació. Segons l’informe anual de HootSuite, el 80% de la gent prefereix veure vides de marca que llegir una publicació al bloc. A més, en una època en què tota la interacció entre marques i consumidors té lloc en línia, és fonamental que les empreses trobin les converses crucials que faran avançar les seves estratègies. És mitjançant l’anàlisi de dades i l’escolta social que una empresa podrà entendre el seu entorn i definir la seva estratègia en funció del que diuen els seus consumidors.

 

Te has perdido

Llámenos y consiga asesoramiento gratuito. T.+33786568901

X