Marquèting Digital Les 10 tendències que han vingut per quedar-se en el món digital Les Xarxes Socials al centre

Les 10 tendències que han vingut per quedar-se en el món digital.

Les Xarxes Socials al centre

Les xarxes socials han posat l’usuari al centre de la comunicació i han passat de ser rellevants a essencials per les empreses. Les marques han d’adaptar els seus missatges als codis de llenguatge de cada xarxa social per empatitzar amb l’usuari i centrar-se en mètriques de “reach, engagement” i vendes.

La consolidació d’Instagram

La Xarxa Social de referència en l’àmbit mundial. On tot passa. On totes les marques hi han de tenir una presència excel·lent. Abans una estratègia completa només incloïa posts i “stories” i ara cal sumar-hi com a mínim Instagram TV, Reels, Guies i shopping.

L’eclosió de Tiktok

La Xarxa Social del Confinament. Augments d’ús interanuals a l’estat espanyol en un 1000% respecte a l’any passat. La xarxa que té un algoritme més addictiu pels usuaris. Però les empreses que hi entrin han de tenir en compte els codis i tendències de la xarxa.

La venda directa a les Xarxes Socials

Un fenomen clau en el món postcovid serà la venda directa a través de les Xarxes Socials, el Social Selling. A Instagram ja és un element clau en molts sectors com la moda.

La maduració de l’edat mitjana a les xarxes

Les xarxes socials ja no (només) són joves. Calculem que un 80% del públic adult Europeu és present com a mínim a una xarxa social. Per tant la gran majoria de les empreses ho ha de tenir en compte dins les seves estratègies digitals.

Les dades i el ROAS

Hem entrat al món de les dades, i el gran avantatge del canal digital és que podem mesurar al detall el nostre impacte i el ROAS (el que es guanya per cada € invertit).

El canvi en B2B

La pandèmia ha afectat de manera molt diversa al món de l’empresa, entre d’altres l’evolució del B2B l’ha accelerada; hem passat d’anar a Fires a reforçar el posicionament a Google, de catàlegs a Instagram, i de comercials físics a Social Selling a LinkedIn.

Teletreball, o el treball col·laboratiu (al núvol)

El Covid ha afavorit forçosament el teletreball; les eines de treball col·laboratiu ara són obligades per les empreses. A mig termini s’acabarà implantant un model híbrid entre teletreball i presencial, el treball 100% presencial en algunes ocasions no ha servit per fomentar la creativitat.

Amazon: amenaça o oportunitat

Amazon es consolida com un “Player” a tenir en compte en qualsevol empresa que vengui objectes físics. Gestiona com ningú la logística i experiència de client i per tant és una gran oportunitat per les empreses que tinguin un bon producte. En tot cas sempre serà millor vendre a través de canals propis.

Desapareix el paper: el Cash i les targetes de visita

Altres efectes del Covid: ha desaparegut per sempre el paper: Dos exemples, l’efectiu en les transaccions econòmiques i les targetes de visita, El 90% dels joves ja no l’utilitzarà mai, i això ha portat l’explosió definitiva de Bizum, PayPal i noves eines. Les targetes de visita ja han desaparegut i ara són contactes a LinkedIn.

Marquèting Digital Les 10 tendències que han vingut per quedar-se en el món digital Les Xarxes Socials al centre

Text Corregit i propietat de https://www.imaginadigital.com/ca/10-tendencies-digitals-en-les-xarxes-socials-per-al-2021/

 

Te has perdido

Llámenos y consiga asesoramiento gratuito. T.+33786568901

X