MONOGRÀFIC SOBRE L’IMPOST DE SOCIETATS La Llei 95/2010, de 29 de setembre de l’Impost sobre Societats va entrar en vigor l’1 de gener de 2012 al Principat d’Andorra. A través d’aquesta Llei, s’introdueix a l’Ordenament Jurídic Andorrà l’Impost sobre Societats,

MONOGRÀFIC SOBRE L’IMPOST DE SOCIETATS

La Llei 95/2010, de 29 de setembre de l’Impost sobre Societats va entrar en vigor l’1 de gener de 2012 al Principat d’Andorra. A través d’aquesta Llei, s’introdueix a l’Ordenament Jurídic Andorrà l’Impost sobre Societats, quedant subjectes a tributació les rendes obtingudes per les persones jurídiques així com altres entitats que rebin la consideració d’obligats tributaris de l’Impost.

Així mateix, durant els darrers anys, el sistema impositiu andorrà s’ha vist immers en un procés de modificació i actualització constant dels principals impostos directes i indirectes en vigor al Principat d’Andorra.

Aquest fet, juntament amb les actuals circumstàncies en l’àmbit mundial ha portat a una revisió global del sistema tributari del Principat, especialment pel que fa a la imposició directa. Revisió que ha culminat amb l’entrada en vigor de la Llei 5/2023, de mesures per a la reforma de la imposició directa i de modificació d’altres normes tributàries i duaneres, que ha introduït una sèrie d’importants reformes tributàries aplicables, majoritàriament, a partir de l’1 de gener de 2024. Així mateix, alguna de les novetats introduïdes resulten d’aplicació des de l’exercici 2023, impost a liquidar el present 2024.

És per aquest motiu que, atesa la importància que van adquirint les qüestions de caràcter tributari a l’hora de prendre decisions econòmiques o financeres, esdevé necessari que tots els obligats tributaris de l’Impost sobre Societats estiguin familiaritzats amb el desplegament de l’actual marc tributari del Principat d’Andorra. I, en concret, en relació amb el correcte compliment de les obligacions pràctiques de l’Impost.

MONOGRÀFIC SOBRE L’IMPOST DE SOCIETATS La Llei 95/2010, de 29 de setembre de l’Impost sobre Societats va entrar en vigor l’1 de gener de 2012 al Principat d’Andorra. A través d’aquesta Llei, s’introdueix a l’Ordenament Jurídic Andorrà l’Impost sobre Societats, quedant subjectes a tributació les rendes obtingudes per les persones jurídiques així com altres entitats que rebin la consideració d’obligats tributaris de l’Impost. Així mateix, durant els darrers anys, el sistema impositiu andorrà s’ha vist immers en un procés de modificació i actualització constant dels principals impostos directes i indirectes en vigor al Principat d’Andorra. Aquest fet, juntament amb les actuals circumstàncies en l'àmbit mundial ha portat a una revisió global del sistema tributari del Principat, especialment pel que fa a la imposició directa. Revisió que ha culminat amb l’entrada en vigor de la Llei 5/2023, de mesures per a la reforma de la imposició directa i de modificació d’altres normes tributàries i duaneres, que ha introduït una sèrie d’importants reformes tributàries aplicables, majoritàriament, a partir de l’1 de gener de 2024. Així mateix, alguna de les novetats introduïdes resulten d’aplicació des de l’exercici 2023, impost a liquidar el present 2024. És per aquest motiu que, atesa la importància que van adquirint les qüestions de caràcter tributari a l’hora de prendre decisions econòmiques o financeres, esdevé necessari que tots els obligats tributaris de l’Impost sobre Societats estiguin familiaritzats amb el desplegament de l’actual marc tributari del Principat d’Andorra. I, en concret, en relació amb el correcte compliment de les obligacions pràctiques de l’Impost. PROGRAMA 1. Introducció a l’Impost: Naturalesa i àmbit d’aplicació. 2. Delimitació del fet generador 3. Període impositiu i "meritament" 4. Identificació de l’obligat tributari i concepte de residència fiscal 5. Estructura de l’impost 6. Concepte i mètodes de determinació de la base de tributació 7. Familiarització amb les regles de determinació de la base de tributació:            Distinció entre diferències permanents i temporals            Diferències permanents            Diferències temporals 8. Compensació de bases de tributació negatives 9. Determinació de la quota de tributació i de liquidació            Tipus de gravamen            Règim de deduccions            Mecanismes per evitar la doble imposició interna i internacional 10. Pagaments a compte 11. Particularitats del sector immobiliari 12. Obligacions formals de l’Impost 13. Introducció als règims especials 14. Principals novetats introduïdes per les interpretacions de la doctrina administrativa https://advocatlaboralandorra.com/ 

PROGRAMA

1. Introducció a l’Impost: Naturalesa i àmbit d’aplicació.

2. Delimitació del fet generador

3. Període impositiu i «meritament»

4. Identificació de l’obligat tributari i concepte de residència fiscal

5. Estructura de l’impost

6. Concepte i mètodes de determinació de la base de tributació

7. Familiarització amb les regles de determinació de la base de tributació:

           Distinció entre diferències permanents i temporals
           Diferències permanents
           Diferències temporals

8. Compensació de bases de tributació negatives

9. Determinació de la quota de tributació i de liquidació

           Tipus de gravamen
           Règim de deduccions
           Mecanismes per evitar la doble imposició interna i internacional

10. Pagaments a compte

11. Particularitats del sector immobiliari

12. Obligacions formals de l’Impost

13. Introducció als règims especials

14. Principals novetats introduïdes per les interpretacions de la doctrina administrativa

Monogràfic sobre l’Impost de Societats

https://advocatlaboralandorra.com/ 

Llámenos y consiga asesoramiento gratuito. T.+33786568901

X
  • Contacto
    Contact Form