Per competir i generar canvis en el mercat, és fonamental redefinir les directrius estratègiques i posar en pràctica noves habilitats, que ens faran conèixer més i millor el mercat en el qual operem

Per competir i generar canvis en el mercat, és fonamental redefinir les directrius estratègiques i posar en pràctica noves habilitats, que ens faran conèixer més i millor el mercat en el qual operem. En l’àmbit digital, una de les moltes qüestions que estic observant en aquesta pandèmia del coronavirus que estem travessant en l’actualitat, és que actua com un gran accelerador.

Moltes de les tecnologies i pràctiques que s’han anat desenvolupant a diferents velocitats fins al moment, estan madurant ara a correcuita, per així poder conèixer millor al nostre client.

Per competir i generar canvis en el mercat, és fonamental redefinir les directrius estratègiques i posar en pràctica noves habilitats, que ens faran conèixer més i millor el mercat en el qual operem

Un clar exemple d’això, el tenim en les eines digitals enfocades al suport del departament de màrqueting per ajudar-nos a conèixer millor el nostre mercat. Aquestes eines aporten un gran valor afegit a la investigació de mercats, ja que són una mica més que programes o programari desenvolupat per facilitar la tasca de recollida de dades tant quantitatives com qualitatives per al desenvolupament en una investigació. Els objectius principals d’aquestes eines són:

Conèixer en profunditat al nostre client: des dels seus gustos i interessos, fins als seus hàbits de compra.

Conèixer el nivell de demanda en un mercat o d’un producte concret, a més de la possible estacionalitat i la tendència al llarg del temps.

Conèixer la competència en profunditat, des d’estudiar les seves estratègies de màrqueting a poder fer un seguiment de la seva política de preus.

En el món en línia hi ha centenars d’eines dedicades a la investigació de mercats i no paren de sortir noves solucions cada dia. Cada vegada més aquestes eines tracten d’especialitzar més en l’anàlisi i implementació de dades d’àrees cada vegada més concretes dins d’un estudi profund del mercat i dels nostres clients.

8 eines

Google Trends. És una eina del tot gratuïta i molt fàcil d’utilitzar per a qualsevol perfil d’usuari. Amb ella podem conèixer les recerques més realitzades o que són tendència a Google. A més podem conèixer l’evolució del volum d’una recerca o un tema determinat al llarg del temps i per diferents localitzacions geogràfiques.

Keyword Planner de Google Ads. El planificador de paraules clau de Google, és una eina interna de Google Ads, plataforma de compra de publicitat / anuncis a les xarxes de Google. Per utilitzar-la completament és necessari tenir activa una campanya a Google Ads, encara que es pot utilitzar gratuïtament en registrar un compte a Google Ads (no importa que el compte no tingui campanyes actives i no generi despesa) però no tindrem accés a totes les dades.

Amb Keyword Planner podem conèixer de forma concreta com cerquen els usuaris els nostres productes o serveis a Google i el nombre de cerques exactes que es realitzen mes a mes. Tot i que és una eina pensada per optimitzar campanyes de pagament a Google, les seves dades tenen gran valor pel que fa al negoci i sobretot per conèixer el nostre propi mercat i als nostres potencials clients a través de les recerques que aquests realitzen.

Google Analytics. És del tot gratuïta, encara que té una versió de pagament, utilitzada sobretot per webs de grans dimensions. Analytics és una eina de monitoratge del trànsit de la nostra web, que ens permet en profunditat el comportament dels usuaris / clients a la web, amb quin dispositiu ho fan, en quina ciutat es troben, des de quin canal de trànsit van arribar a la web i fins i tot si van arribar a realitzar una conversió (compra, lead, visitar una pàgina concreta…, etc.).

Analitzant aquestes dades amb deteniment podrem conèixer millor els hàbits de navegació dels nostres potencials clients, localitzar deficiències del nostre web o definir els canals de trànsit més rendibles de la web i poder realitzar accions en conseqüència.

Google Market Finder. És una eina gratuïta, fàcil d’usar i amb la finalitat ajudar o guiar les empreses en un procés d’internacionalització. Amb només afegir la pàgina web del nostre projecte, l’eina ens recomanarà territoris o països on hi ha oportunitats de creixement per al nostre negoci.

Després l’eina ens facilitarà informació d’interès o rellevant per a cada territori; localitzacions, logística, pagaments o impostos.

Ahrefs. És una eina molt popular entre els professionals del màrqueting digital, més concretament en l’activitat de posicionament en cercadors. L’inconvenient és que és una eina de pagament, el seu cost aproximat és de 90 € mes en la versió més bàsica.

Ahrefs és com una navalla suïssa, una eina amb múltiples eines al seu interior. Encara que té múltiples funcionalitats posa el seu focus en la investigació de la nostra competència en cercadors. Amb ella podrem conèixer per quines paraules clau posiciona la nostra competència (orgàniques i de pagament), quines són les seves millors pàgines i fins i tot que altres pàgines li estan enllaçant.

Similar web. És una eina de pagament i cal contactar amb el seu equip comercial per obtenir un pressupost, però té una versió gratuïta que limita en gran manera les dades ofertes. L’eina està focalitzada en l’anàlisi de llocs web i en l’extracció de dades rellevants; nombre de visites / sessions totals del web, dades d’experiència d’usuari (percentatge de rebot, temps de permanència, …), tràfic desglossat per canals, possibles competidors…,

És de gran utilitat en la investigació de competència, ja que tindrem accés a molta informació de valor, des de descobrir als millors competidors en l’àmbit digital al nostre mercat fins a conèixer quins són els canals que més trànsit generen a les webs dels nostres competidors.

Crawlo. És una eina desenvolupada a Espanya i llançada en l’any 2017, encara que és relativament jove, té un gran potencial en l’àrea de les botigues en línia i comerç electrònic.

Està focalitzada en el monitoratge de la competència, podem fer un seguiment automatitzat de canvis en els preus, catàleg i fins i tot canvis en els continguts dels nostres competidors. Recol·lecta tota la informació dels nostres competidors en temps real i l’exposa en un Quadre de control simple i comprensible per així poder prendre decisions de negoci de forma àgil. És una eina de pagament i cal contactar amb el seu equip per rebre un pressupost.

Hotjar. És considerada d’alt standing entre els especialistes de UX o experiència d’usuari, ja que, el seu focus principal és analitzar el comportament dels usuaris en la nostra web mitjançant la gravació de sessions o mapes de calor. Hotjar és una eina de pagament, però té una versió gratuïta amb limitacions.

En la seva evolució, l’eina està aportant funcionalitats per conèixer més en profunditat als nostres clients o potencials clients que naveguen per la nostra web, permetent fer enquestes i tests de satisfacció als nostres usuaris.

La nostra opinió és que moltes de les eines esmentades estan enfocades al mateix i comparteixen entre elles múltiples funcionalitats. En moltes ocasions les utilitats de les diferents eines són del tot idèntiques i la diferenciació entre elles és en l’àmbit estètic, en el disseny de la interfície o en la forma de recopilar les dades.

 

Aquest últim punt és fonamental a l’hora de triar una eina, ja que d’això, dependrà la qualitat de la informació i la manera d’interpretar-la per un analista o consultor de màrqueting. Hem de ser conscients que les eines ens ajuden en la recollida de dades, però mai, ens donaran respostes, simplement ens ajudaran a plantejar-nos les preguntes adequades. És la visió i experiència d’un consultor qui aporta les respostes i traça les estratègies, a partir de les dades obtingudes en la investigació.

 

Te has perdido

Llámenos y consiga asesoramiento gratuito. T.+33786568901

X