Si sou una marca B2B, podríeu pensar que Instagram no és rellevant per a vosaltres - Amb més de 800 milions d’usuaris al mes, Instagram és una potent xarxa social que cal aprofitar per ser visible al mercat

Amb més de 800 milions d’usuaris al mes, Instagram és una potent xarxa social que cal aprofitar per ser visible al mercat. Si sou una marca B2B, podríeu pensar que Instagram no és rellevant per a vosaltres. Al contrari! 

Avui en dia, milers de marques utilitzen Instagram per crear consciència, interactuar amb el seu públic i, finalment, atraure nous clients. 

En aquest article, veurem junts els avantatges d’Instagram al B2B, així com els passos clau per començar a promocionar el vostre negoci …

Si sou una marca B2B, podríeu pensar que Instagram no és rellevant per a vosaltres - Amb més de 800 milions d’usuaris al mes, Instagram és una potent xarxa social que cal aprofitar per ser visible al mercat
Si sou una marca B2B, podríeu pensar que Instagram no és rellevant per a vosaltres – Amb més de 800 milions d’usuaris al mes, Instagram és una potent xarxa social que cal aprofitar per ser visible al mercat

QUINS SÓN ELS BENEFICIS DE L’INSTAGRAM PER AL VOSTRE NEGOCI B2B?

No hi ha dubte que Instagram ofereix una gran quantitat d’avantatges gràcies a les seves múltiples funcions. 

A continuació, es mostren 6 motius pels quals val la pena invertir a Instagram:

Tenir enormes usuaris actius diaris;

Feu una comparació fàcil dels vostres competidors;

Augmenteu la seva visibilitat i compromís al voltant de la vostra marca;

Feu que la seva imatge de marca sigui única;

Té funcions avançades (Instagram Insight);

Crea una comunitat.

Llavors, convençut? Com podeu veure, Instagram ofereix molts avantatges. Però per tenir èxit a Instagram, es necessita més que publicar contingut. 

Per ajudar-vos a desenvolupar una estratègia d’Instagram sòlida per al vostre màrqueting B2B, he preparat alguns passos clau.

DEFINEIX LA PÚBLICA OBJECTIVA

Abans de decidir el tipus de contingut que vols crear, has de pensar en el públic al qual vols arribar amb el teu perfil.

La majoria dels usuaris tenen menys de 35 anys, amb un nombre gairebé igual d’usuaris femenins i masculins. Els Estats Units són el país amb més usuaris d’Instagram, seguits de l’Índia. Si voleu internacionalitzar-vos, heu arribat al lloc adequat. Tot i això, heu de trobar l’orientació perfecta per poder-hi abordar. 

Estudieu els vostres clients actuals. Qui són ells? Quines característiques comparteixen?

Investigueu la vostra competència. Doneu un cop d’ull a les vostres altres anàlisis de xarxes socials per esbrinar qui us segueix. Quan hàgiu definit el vostre públic, penseu en quin contingut volen veure. 

 

Quin tipus de contingut comparteix? Això us permetrà saber quin format heu d’adoptar, per exemple publicar històries o, més aviat, fer que els vostres “feeds” siguin bonics, etc.

Com interactuen amb els competidors? Quines empreses B2B segueixen?

Teniu les respostes? Perfecte! Passem al següent pas.

SET OBJECTIUS

Coneixeu la metodologia SMART?

Una de les metodologies més conegudes per establir objectius és l’SMART: específic, mesurable, assolible, rellevant i oportú en anglès que es tradueix en precisió, mesurable, assolible, rellevància i temps en francès. 

Aquestes directrius faciliten l’assoliment dels objectius perquè s’han adaptat a les vostres necessitats.

Font: https://venngage.com/blog/social-media-plans/

ADOPTEU UNA PROGRAMACIÓ DE POST

Un cop hàgiu començat a obtenir els vostres primers seguidors, esperen veure publicacions vostres de manera regular. No els defraudeu!

Mantenir els fans al dia amb la vostra activitat i involucrar-los en el vostre contingut és fonamental, sense aclaparar-los. 

No hi ha millor moment per publicar una publicació empresarial B2B. Varia entre sectors.

Hootsuite, amb l’ajut d’Unmetric, va analitzar publicacions d’11 indústries diferents i va trobar que el millor moment per publicar difereix d’una indústria a l’altra. Per exemple, si us dediqueu a la indústria de la tecnologia, l’hora de publicació suggerida és a les 14:00 del dilluns i el dimarts.

Trobeu tots els detalls en aquesta guia: quan publicar a Instagram? Millors èpoques i horaris, ENS HO PODEU DEMANAR t.+376360387

També és important recordar que és possible que el vostre públic no estigui al mateix fus horari. Però, mitjançant Instagram Insights, podeu veure quan els seguidors inicien sessió cada dia i programar les vostres publicacions en conseqüència.

Les imatges són importants a Instagram, però trobar el contingut adequat pot ser un repte. És més fàcil dir que fer idees de màrqueting B2B i trobar les imatges o els vídeos adequats. 

El contingut no només ha de coincidir amb els vostres objectius, sinó que també ha de ser interessant i atractiu.

 

En primer lloc, heu de pensar què voleu destacar. Hi ha molts tipus de contingut per compartir. 

A continuació, es mostren algunes idees ideals per a empreses 

B2B: indústrials

Posicionament clar de la: Presenteu idees d’algú que es consideri un líder de la vostra indústria. Per exemple: estudis de casos sobre clients. Aquest tipus de contingut ajuda a crear notorietat de marca i a generar confiança entre els consumidors que us sol·liciten respostes. Aquesta tècnica també és ideal per iniciar una conversa amb els vostres seguidors i augmentar el vostre compromís.

Cultura corporativa: porteu els vostres seguidors entre bastidors del vostre negoci. Això ajudarà a crear un clima de confiança. Si voleu utilitzar Instagram per contractar els vostres futurs empleats o si voleu mostrar l’entorn de treball de la vostra empresa, sabeu que aquesta és una bona idea. Demostres als empleats potencials i als clients que no només treballes, sinó que valors l’entorn laboral.

Anuncis: Instagram és una gran plataforma per mantenir els vostres seguidors al dia amb els llançaments de nous productes o serveis i les noves contractacions sempre que acompanyeu l’anunci amb un aspecte visual interessant.

EXPLOTAR HASHTAGS

L’ús d’etiquetes s’ha convertit en important per a les empreses B2B a Instagram per aconseguir un abast més gran del seu contingut. Triar els hashtags adequats és similar a triar paraules clau SEO per a un lloc web.

Afegiu etiquetes al títol de les vostres publicacions i a la vostra biografia. La vostra biografia també s’ha d’optimitzar, afegiu una descripció, hashtags i un enllaç.

Si voleu posar diversos enllaços, utilitzeu una eina com Linksight que us permet posar diversos enllaços a la vostra biografia. 

L’ús del hashtag adequat pot marcar la diferència: us ajuda a guanyar visibilitat. Igual que Twitter, Instagram agrupa totes les publicacions etiquetades amb el mateix hashtag. Podeu crear els vostres propis hashtags per a la vostra marca o utilitzar els que ja són de tendència. 

No sabeu com utilitzar-los? 

Quan obriu Instagram, cerqueu una paraula que sembli rellevant per al vostre negoci, com ara #entrepreneurship. Instagram us mostrarà diversos continguts que us poden inspirar i ajudar-vos a entendre el que vol el vostre públic. INSTAGRAM INSIGHT progreseu

Un cop hàgiu començat a utilitzar Instagram per promocionar el vostre negoci B2B, haureu de comprovar periòdicament si cap als vostres objectius. SMART 

Instagram Insights és una eina d’anàlisi que proporciona dades demogràfiques sobre seguidors i dades sobre l’èxit del vostre contingut. 

Aquesta eina facilita veure quin tipus de contingut funciona i mesurar l’eficàcia dels anuncis.

Instagram no és tan fàcil com Twitter o Facebook, on només podeu compartir contingut rellevant per a la vostra indústria i obtenir clics al vostre lloc. 

Heu de ser creatius i interactuar amb la vostra comunitat.

No plourà directament de les vendes. Una vegada que el vostre públic sigui suficientment guanyat, passarà al pas.

 

Te has perdido

Llámenos y consiga asesoramiento gratuito. T.+33786568901

X